Close-Knit Teamin lyhyt historiikki

Näin kaikki alkoi

Satu Alasalmi oli pitkän aikaa itsekseen pohtinut, miten hienoa olisi saada kasattua tavoitteellisesti yhdessä pk-lajeja ja valjakkourheilua harjoitteleva porukka.
Sellainen, johon ei muodostuisi niin kutsuttuja kuppikuntia ja jossa jokainen olisi aidosti iloinen muiden onnistumisista ja jäsenet tuntisivat toinen toisensa.
Tiivis, välitön ja tavoitteellinen joukko itseohjautuvia henkilöitä harjoittelemassa yhdessä -Olisipa hienoa!

Yhtenä päivänä Jyväskylän Seppälän Espresso Housessa Satu tapasi Maarit Alasen ja esitti hänelle koko idean ja luonnokset säännöistä. Hetkisen asiaa tuumattuaan Maarit kertoi olevansa yhdistyksessä mukana, mikäli sellainen perustettaisiin.
Seuraavaksi Satu esitti asian Heikki Riipiselle ja pienen pohdiskelun jälkeen myös hän kertoi olevansa mukana.

Näin alkoi kolmen henkilön toimesta Close-Knit Teamin perustaminen ja yhdistys rekisteröitiin virallisesti 26.2.2021.

Jäsenet aktivoituvat

Jäsenmäärä kasvoi ja vuoden 2021 lopussa jäseniä oli jo yhteensä yhdeksän.
Yhdistys pääsi heti ensimmäisenä toimintavuotenaan Suomen Valjakkourheilijoiden liiton jäsenseuraksi sekä sai Suomen Palveluskoiraliiton koejäsenyyden ja Kennelliiton hyväksynnän toiminnalleen.

Jäsenet harjoittelivat yhdessä valjakkourheilun alkeita, hallintaa, tottelevaisuutta, esineruutua, henkilöetsintää ja jäljestystä sekä pitivät huolta myös omasta kunnostaan.

Ensimmäinen koetulos Close-Knit Teamin nimissä tehtiin 7.7.2021, jolloin kaksi jäsentä suoritti hyväksytysti BH -kokeen.

Close-Knit Teamin järjestämät kokeet

Ensimmäisen kokeen Close-Knit Team järjesti 2.10.2021, kyseessä oli BH- eli käyttäytymiskoe Jyväskylässä, johon otti osaa kolme koirakkoa.

Tämän jälkeen yhdistys on järjestänyt alla olevat kokeet:

  • 9.10.2021 TOKO -koe
  • 13.7.2022 pelastuskoirien hallintaosuuden koe
  • 9.7.2022 BH -koe
  • 10.6.2023 TOKO -koe
  • 19.8.2023 BH -koe
  • 16.9.2023 hakukoe

Tiivis ja välitön yhteishenki

Close-Knit Teamin idea on olla pieni aktiivisesti ja tavoitteellisesti toimiva yhdistys, joka mahdollistaa jokaiselle jäsenelle tilaisuuden kuulua mukavaan porukkaan.
Jäsenet sitoutuvat toiminnassaan Close-Knit Teamin sääntöihin.